Monday, February 23, 2009

PILIHANRAYA KECIL LAGI..


LEPAS SATU..SATU…AGAKNYA RAKYAT MALAYSIA BOLEH MABUK POLITIK DAN PILIHANRAYA KECIL SEKARANG NI..BELUM LAGI SELESAI PILIHANRAYA KECIL DI BUKIT GANTANG DAN BUKIT SELAMBAU KINI MUNCUL PULA PILIHANRAYA KECIL DEWAN UNDANGAN NEGERI BATANG AI DI SARAWAK. LEPAS DUA BUKIT ADA PULA SATU BATANG..JANGAN LEPAS NI ADA LURAH PULAK SUDAH LE..

AGAKNYA NI SEMUA DUGAAN TUHAN PADA KITA KERANA KITA YANG TERLALU CENDERUNG UNTUK BERPOLITIK DARI MEMIKIRKAN BENDA BENDA YANG LAIN SEPERTI SOAL PEMBELAAN NASIB RAKYAT..MACAM YANG AKU KATAKAN DULU..KALAU INILAH MAHU KITA INILAH YANG TUHAN AKAN BERIKAN PADA KITA..SAMA SAMA KITA RENUNGKAN..

KADANG KADANG AKU CUMA MAMPU TERSENYUM BILA FIKIRKAN APA YANG BERLAKU SEKARANG NI..CUMA SUKA AKU INGATKAN BAHAWA SEBAGAI MANUSIA KITA JANGANLAH BERLAGAK PANDAI ATAU KATA DUNIA TIGER MANUSIA YANG BIJAKSANA..PADA AKU YANG BIJAKSANA CUMA ALLAH DAN MANUSIA SANGAT CETEK AKALNYA..MUNGKIN INILAH DUGAAN TUHAN PADA KITA SEMUA AGAR KITA KEMBALI UNTUK MENGINGATI KEKUASAANNYA.

TAKKAN TERCAPAI AKAL MANUSIA UNTUK MEMIKIRKAN APA YANG AKAN BERLAKU SETERUSNYA..MUNGKIN SEBAGAI MANUSIA KITA SEKADAR MENDUGA APA YANG AKAN BERLAKU SETERUSNYA TETAPI KEKADANG APA YANG KITA DUGA CUMA SEKADAR ANGAN ANGAN YANG TIADA AWAL DAN HUJUNGNYA..SEMUA INI SEBAGAI INGATAN KEPADA KITA CUMA ALLAH YANG MAHA BIJAKSANA DAN MAHA MENGETAHUI..SETINGGI TINGGI ILMU ADALAH ILMU TAK TAHU..

No comments:

Post a Comment