Sunday, February 22, 2009

AZMIN ALI PALING LAYAK JADI MENTERI BESAR SELANGOR


KEMELUT POLITIK NAMPAKNYA TERUS MENJADI JADI..KES DI PERAK BELUM SELESAI DAH TIMBUL PULAK KES DI SELANGOR..YELAH PASAL MENTERI BESAR YANG SEDIA ADA..PASAL LEMBU KORBAN DENGAN KERETA RASMI TU..DENGAR DENGAR ADA JUGAK PASAL ORANG KATA SEMUA NI MACAM ANAI ANAI DALAM PKR..SIAPA NAK TUMBANGKAN SIAPA?

AGAKNYA KALAU PELAN 16 SEPTEMBER HARI TU MENJADI APA PORTFOLIO AZMIN ALI?? TAPI MALANGNYA PELAN 16 SEPTEMBER TU PELAN RETORIK MAKA SATU PENGORBANAN YANG MUNGKIN SIA SIA YANG TELAH DI LAKUKAN OLEH AZMIN..TAKPELAH DAH TAKDE REZEKI..

CUMA SUKA SEDIKIT TERUJA BILA ORANG KATA AZMIN BAKAL MENTERI BESAR SELANGOR..PADA AKU MEMANG TEPAT BENAR KALAU AZMIN DI ANGKAT MENJADI MENTERI BESAR SELANGOR..YELAH..KAU ORANG TENGOK JE LAH KREDIBILITI AZMIN DEKAT PARLIMEN..KALAU AZMIN NI ORANG BN DAH LAMA JADI MENTERI..MALAH KARISMA AZMIN NI JAUH LEBIH HEBAT DARI BOSS BESAR DIA SENDIRI...

MELIHAT AZMIN DARI JAUH AKU RASA AZMIN NI ANTARA ORANG YANG PALING KUAT PENGARUHNYA..KAWAN AKU YANG DUDUK DI BUKIT ANTARABANGSA PUN KAGUM DENGAN KEBOLEHAN AZMIN NI..PANDANGAN PERIBADI AKU NAMPAK AZMIN NI CUKUP BAGUS DAN BERKEBOLEHAN..SAYANG KALAU ORANG MACAM AZMIN NI DIBIARKAN MACAM TU AJE..SAUDARA AZMIN PUN SEDAR AKAN KEBOLEHAN BELIAU CUMA TERPAKSA AKUR DENGAN KEMAHUAN POLITIK ORANG ORANG ATASAN..NAK JADI TUAH KE SAUDARA AZMIN??? NAMPAK GAYA SEKARANG AZMIN MUNGKIN MENJADI JEBAT..AKU SOKONG KALAU DIA JADI JEBAT..DAN AKU RASA SEMUA ORANG AKAN SOKONG..AZMIN NI PENUH DENGAN KEIKHLASAN..

ORANG ORANG SELANGOR PASTI GEMBIRA KALAU AZMIN DI ANGKAT MENJADI MENTERI BESAR..ORANGNYA BIJAK, PETAH DAN PENUH DENGAN KARISMA..WAJAR BENARLAH..AYUH ATURKAN LANGKAH MU SAUDARA AZMIN..ORANG SELANGOR MEMERLUKAN SAUDARA SEBAGAI MENTERI BESAR…

MAYANG UMBUT MAYANG MENGURAI
PUTERI SENTUBONG DI HANYUT SAMPAN
KU DENGAR KOKOK BERDERAI DERAI
KEMENYAN SETUNGKU KENAPA DI SIMPAN???

No comments:

Post a Comment