Tuesday, February 17, 2009

ALLAH MAHA BIJAKSANA DAN MAHA ADIL

KALAU TENGOK TAJUK DI ATAS AKU TAKUT JUGAK NAK MENULIS..TAPI UNTUK KEBENARAN DAN UNTUK SAMA SAMA KITA RENUNGKAN AKU CUBA JUGAKLAH UNTUK MENULIS..

AKU CUBA MEMBUAT PERBANDINGAN UNTUK KEDUA DUA GAMBAR YANG ADA NI..GAMBAR YANG MENCERITAKAN SEGALA GALANYA..AKU RASA SEMUA KITA BOLEH BERFIKIR MANA GAMBAR YANG TULEN DAN MANA GAMBAR YANG PALSU.

SOAL GAMBAR NI KITA BOLEH TOLAK KE TEPI KERANA GAMBAR MENYIMPAN SEGALA MACAM PEMAHAMAN..LAIN ORANG LAIN PEMAHAMANNYA. CUMA AKU NAK AJAK KONGSI TENTANG KEKUASAAN ALLAH DAN ADILNYA ALLAH PADA MAKHLUKNYA..

DULU GAMBAR TPM YANG KONONNYA DUDUK SEMEJA DENGAN GADIS MONGOLIA NI MENJADI ISU BESAR..KESIAN AKU TENGOK TPM KITA TERUK DISERANG DENGAN TERKELUARNYA GAMBAR NI. SETELAH AKU AMATI GAMBAR NI ADALAH PALSU SEMATA MATA..WALAUPUN AKU BUKAN MAHIR TENTANG DUNIA IT NI TAPI DENGAN MENGGUNAKAN MATA KASAR SAJE AKU DAH DAPAT RASA GAMBAR NI BUKANLAH GAMBAR ASLI..CUMA SEKADAR REKAAN UNTUK MENJATUHKAN KREDIBILITI TPM KITA..KESIAN DAN SIMPATI AKU TENGOK TPM KITA..SESUNGGUHNYA BELIAU ADA BANYAK AGENDA NEGARA YANG PERLU DITELITI UNTUK MEMBELA NASIB KITA SEMUA..DAN TAK PERLULAH KITA ADA ADAKAN CERITA YANG TIDAK ADA UNTUK MENAMBAHKAN PENING KEPALA BELIAU..

DAN KEMUDIAN KELUARNYA GAMBAR YANG SATU LAGI NI..AKU AMBIL DARI AGENDADAILY..BUKAN AKU NAK MEMBUAT PENILAIAN TENTANG GAMBAR NI. MACAM AKU KATAKAN TADI GAMBAR ADA MACAM MACAM PEMAHAMAN. CUMA AKU NAK KASI TAU PADA PEMIMPIN YANG ADA BAHAWA ALLAH TU MAHA ADIL..KALAU HARI NI KITA CUBA MEMALUKAN ORANG NESCAYA KITA AKAN MENDAPAT BALASAN YANG SAMA DARI ALLAH. DAN HARI NI KEADILAN ALLAH TU TELAH NYATA DENGAN PERBANDINGAN KEDUA DUA GAMBAR NI.

INI SEKADAR BALASAN ALLAH PADA KEJAHATAN KITA DI DUNIA..DI DALAM KUBUR MACAM MANA SEKSANYA TIDAKLAH KITA KETAHUI..SUKA AKU BERPESAN PADA SEMUA DAN PADA DIRI AKU JUGA..BAHAWA KUASA ALLAH TIADA SIAPA DAPAT MENANDINGINYA..ORANG TUA KITA DARI DULU TELAH BERPESAN..`BUAT BAIK BERPADA PADA BUAT JAHAT JANGAN SEKALI’. INILAH AKIBATNYA..ALLAH JUA YANG MAHA MENGETAHUI…

No comments:

Post a Comment