Wednesday, February 25, 2009

ANGGUK ANGGUK GELENG GELENG

CEH BERAPA PUNYA MARAH ORANG PAS DENGAN AHLI PARLIMEN PASIR MAS YB IBRAHIM ALI PASAL DOK HENTAM PEMBANGKANG DEKAT PARLIMEN..SAMPAI NAK SURUH LETAK JAWATAN..MASA NI TAK FIKIR PULAK IBRAHIM ALI TU WAKIL RAKYAT PILIHAN RAKYAT..TAKKAN NAK MENIDAKKAN KEMAHUAN RAKYAT..MACAM KAT PERAK PANDAI PULAK DIA ORANG SURUH BUBARKAN DUN..KONONNYA MENIDAKKAN KEMAHUAN RAKYAT..BANYAK LE KAU ORANG PUNYA AUTA..

DI SEBALIK MARAH PAS..TOK GURU PUN TERLIBAT SAMA..MARAH JUGAK RUPANYA..SABAR TOK GURU..SABAR TU SEPARUH DARI IMAN..MARAH TU BUKAN KE HASUTAN SYAITAN..

ADA HIKMAHNYA YANG TERNAMPAK DARI PERISTIWA NI..RUPA RUPANYA PEMIMPIN PAS BUKAN LE KUAT SANGAT SIFAT SABARNYA BIARPUN MEMPERJUANGKAN AGAMA KONONNYA..BARU KENA KRITIK SIKIT DAH MELENTING SAMPAI NAK SURUH LETAK JAWATAN LAH..KAU ORANG FIKIR APA AKAN JADI DENGAN TOK GURU KALAU DIA KENA MACAM PAK LAH ATAU TUN DR MAHATHIR SETELAH DIHENTAM DAN DICERCA SAMPAI KELUAR ISTILAH ISTILAH YANG TAK SEPATUTNYA OLEH SANG KELEMBAI DALAM BLOGNYA ATAU LAIN LAIN BLOGGERS? MESTI DIA ORANG KATA SANG KELEMBAI TUH BUKAN ORANG UMNO JADI DIA BEBAS MENGKRITIK..SOALNYA KAT SINI IALAH KRITIK TETAP KRITIK..DAN PEMIMPIN YANG BAGUS ADALAH YANG BOLEH MENERIMA KRITIKAN..BUKAN APA UNTUK KEBAIKAN..

KAU ORANG TENGOK JE AHLI PARLIMEN SRI GADING SELAMBA JE KRITIK MENTERI MENTERI PASAL TAK DATANG KE PARLIMEN..TAKDE PUN SUARA SUARA DARI KALANGAN AHLI PARLIMEN BN MAHUPUN PUCUK PIMPINAN BN SENDIRI YANG SURUH BELIAU LETAK JAWATAN..NI LAH YANG BAGUSNYA DENGAN BN..MENGAMALKAN DASAR KETERBUKAAN..DALAM PAS AGAKNYA TERLALU BANYAK RAHSIA..JANGAN RAHSIA MEMBAWA KEPADA KONSPIRASI SUDAH LAH YE..

DALAM PERSIDANGAN PAS AGAKNYA SUARA AKAR UMBI DITOLAK MENTAH MENTAH PASAL NAMPAK GAYA PEMIMPIN ATASAN PAS TAK BOLEH MENERIMA KRITIKAN..SILAP GAYA BOLEH KENA BUANG PARTI KALAU KRITIK..AKU TAKUT SUARA HATI RAKYAT DAN KEMAHUAN RAKYAT JUGAK BOLEH DITOLAK KALAU TAK MENGIKUT ACUAN YANG PAS TELAH TETAPKAN..

BELAJAR BELAJARLAH TERIMA KRITIKAN..JANGAN ASYIK NAK KRITIK ORANG JE TAPI BILA DIRI SENDIRI KENA KRITIK SIKIT DAH TERKINJA KINJA TAK TENTU ARAH..

TAKPELAH SIAPA YANG SANGGUP JADI ‘YES MAN’ DAN SANGGUP ANGGUK ANGGUK GELENG GELENG BOLEHLAH SERTAI PAS.. RASANYA DALAM MESYUARAT NAK TIDUR PUN BOLEH PASAL IDEA DAN CADANGAN KAU ORANG AKAN DI ANGGAP SEBAGAI KRITIKAN DAN SILAP HARIBULAN KENA BUANG LE GAMAKNYA..SEKADAR UNTUK RENUNGAN..

No comments:

Post a Comment