Friday, September 5, 2014

Tun M tegur Najib..ini puncanya!!!


allo brader...duit makan pun mak bapak bagi tak payah nak demo sangatlah!!


Mahasewel berdemo lagi..kali ni..betul betul depan bangunan Kementerian Dalam Negeri..

Macam mana gerombolan mahasewel ni boleh terlepas sampai ke depan pintu Kementerian?

KDN kementerian jaga polis pun mahasewel boleh lepas macam mana agaknya Kementerian lain?

Cakap banyak pun tak guna..sama ada Menteri Zahid Hamidi terlalu lemah..atau Perdana Menteri Najib yang terlalu lemah..atau kedua duanya lemah..? Wajarlah bila Tun M menegur gaya kepimpinan Perdana Menteri Najib...

Dengan mahasewel ni tak perlu cakap banyak..kenal pasti muka muka mahasewel ni...hantar surat disingkirkan dari universiti atau mana mana tempat dia belajar..Bukan susah mana pun nak ajar mahasewel ni..Seminggu lepas disingkirkan mungkinlah mahasewel ni melolong macam budak hingusan tapi lepas seminggu baru dia tahu erti penyesalan..silap silap makan penampar bapak dia..

Perdana Menteri Najib..Menteri Zahid Hamidi dan Menteri Pengajian Tinggi..tunggu apa lagi?

Mahasewel dah banyak lemak..Kalau Perdana Menteri Najib kata kena bertindak ikut undang undang..mahasewel ni ikut undang undang ke?

Apabila diberikan kuasa oleh rakyat tetapi tidak menggunakan kuasa pun boleh dianggap sebagai salah guna kuasa..

Baca selanjutnya DI JUST READ

p/s: Dulu masa sekolah kalau tak siap kerja rumah esoknya memang makan penampar lah dengan cikgu..balik rumah mengadu dengan ayah kena tambah lagi penampar..Mahasewel ni tak pernah kena tampar ke dengan cikgu atau ayah dia?

28 comments:

  1. Budak2 sekarang manja2,mana pernah kena tampar.Salah mak bapaklah sebab lembik macam najib jugak.Mak bapak lembik produknya pun jenis kuat memberontak dan mendesak supaya semua orang kena ikut kemahuan diorang.

    p/s:Guard dekat kdn tak buat kerja ke?Ke guard pun penyokong aljubs?Kalau tak macamana boleh terlepas masuk ramai2?

    ReplyDelete
  2. Salam,
    NAJIB SESUMPAH DLM UMNO!!

    Bila Tun Mahathir tegur Najib dengan keras, pengampu2 Najib mula hentam Tun.
    Termasuklah Musa Hitam useless tu. Zaman Tun ramai yang menentang beliau walaupun cukup banyak kebaikan dan kecerdikan Tun mentadbir negara

    Tapi amat MALANG zaman Najib.walaupun bodoh dan lembik mentadbir.. penuh dengan muslihat dan proksi punasehat, huru hara macam2 MH370-, Lahad Datu, MH-17, Sabah hasut kelua Malaysia, Islam dihina bertalu2, Sultan di caci.. ekonomi tak tentu hala.. tapi tiada SEKOR pun dr UMNO MENENTANG?? Bacul pemimpin2 UMNO yg lain hanya tahu menjaga TEMOLOK masing2 dan takut melawan kerosakan Najib buat!!



    Hakikatnya negara sedang mundur ke belakang dlm banyak segmen. Paling ketara ialah hubungan kaum dan ketinggian Agama Islam serti Institusi2 penting seperti Raja dan PDRM.


    Dasar Pemerintahan Najib laki Rosmah >>

    AhJib Gor adalah pejuang Cina yang tulen. Beliau tak ucap di mulut tapi tindak tanduknya sangat jelas.
    Cina ludah muka dia pun dia tetap senyum dan menjilat lagi dan lagi. Peluang kehilangan undi majoriti Cina sebagai merit khas untuk hapuskan SRJKC Cina tidak langsung dipedulikan Najib.

    Manakala bangsa Melayu yg lakukan statement politik membela bangsa seperti ISMA, AG patail pantas tangkap dgn restu Najib. sebagai signal dan perang psikologi.. MELAYU korang duduk diam.. jika ckp pandai akan ditangkap!

    Tetapi bagi Alvian/ Namee Wee dan spesis2 khinzir Cina DAP pula bagaimana tindakan Najib dan AG patail?

    Memalukan sehingga sebuah negara yg dikatakan negara Islam Malaysia, dilaung2kan Najib di depan OIC, tetapi Junjungan Mulia Rasulullah SAW, Masjid, bulan Ramadhan, Azan dihina terang2.. lebih teruk berbanding di Amerika yang negara kafir itu..

    Logiknya, jika Najib betul2 ada jiwa Islam dia takkan boleh tidur lena.. krn hal itu sgt berat.. sbg pemimpin negara dia wajib tangkap musuh2 ini jika tidak ia berdosa kerana biarkan Agama di hina teruk.

    Tapi tidak Naib lebih pantas tweet dgn KJ tentang keputusan World Cup... kamu semua sedar tak wahai rakyat Melayu??

    Gaya Najib laiki Rosmah ini.. tak ubah seperti Abdullah bin Ubai.. iaitu BAPAK MUNAFIK dalam Islam.
    di depan ahli Agama dia pakai skrip Agama, dia akan susuh ayat2 manis tentang Islam..
    dia akan suruh Jamil Khir atau org2 kanannya untuk sediakan skrip manis pasal Agama..petik ayat2 Al-Quran sepotong dua.. untuk 'khayalkan' golongan ilmuan Islam.
    Ini sama sahaja gaya munafik pemimpin PAS.
    Indeks Syariah konon.. hina Agama terang2 Najib dan AG Patail senyum tidur lena.?

    depan Liberal dia hantar Saifudin Plural
    depan Cina dia kasi duit SRJKC.
    depan AMBIGA dia janji mau hapus Akta Hasutan

    tidak cerdik sungguh MT2 UMNO biarkan Najib buat movement2 ini.
    boleh dikatakan bodoh sungguh MT2 UMNO biarkan Najib rosakkan negara yg telah dibina oleh PM2 terdahulu.
    22 tahun Tun Mahathir membina negara, ISA tak pernah di sentuh walaupun Tun M seorang yg berfikiran maju jauh cerdik dr Najib lembik lembab ini!
    Tun M takkan buat sesuatu yang merosakkan negara. Mengapa?

    sebab Tun perintah negara dengan fikirannya dan kudrat akalnya sendiri.. jadi penat lelahnya akan buahkan kasih sayang dan hergai negara. Tun tidak guna proksi penasihat untuk tadbir negara, Tun tidak perlu menjerit2 dalam ucapan2nya.. tidak banyak retorik bahasa sebaliknya TEGAS-PANTAS-BERKESAN dalan mentadbir negera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAJIB dan Menteri Menteri yang dilantik akan menjadi BOAT PEOPLE..Pengkhianat Bangsa dan Negera,,,,mereka ini yang akan melarikan diri dulu jika terjadi musibah keatas Malaysia...kita rakyat MARHAEN akan menanggung akibatnya...Sebelum Nasi menjadi bubur baik kita kuburkan Najib dan Menteri Menteri dia masa PRU14 nanti....Tak terlalu lembik...

      Delete
    2. I agree with your statement. I don't know who you are but you spot ON.

      Delete
  3. Sebab itu Tun dikenang malah dirujuk lagi walaupun usianya telah lanjut menuju 90-an (Semoga Allah SWT terus panjangkan usia Tun dlm kebajikan dan kecerdikan buat panduan kita)

    So kita tunggulah siri pergolakan kaum-agama-sabah ini dgn gaya bersahaja Najib.
    Najib akan direkod dlm sejarah sebagai PM paling munafik dan meruntuh institusi undang2 Negara!

    Jangan siapa nafikan hal ini. Kerana jelas Najib sebagai manusia diberi mandat kuasa tetapi mengkhianati amanah majoriti rakyat ini. Dia hanya fikir kesenangan Rosmah dan juga berlebihan dalam isu MH17. Paksa Anggota tentera buat istiadat sambutan perwira negara kepada mangsa MH17. Kita semua bersedih dgn insiden ini tapi Najib menyalahgunakan prinsip.

    Najib laki Rosmah.. selagi mana dia kekal sebagai PM.. selagi itulah masalah demi masalah akan datang.. musuh2 akan membuli negara kerana perisikan luar tahu Najib ini manusia paling lembik dalam mentadbir negara!

    Wallahualam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undi cina tak penting di zaman najib. Cina boleh pegi mamposss.....

      Najib mmg suka cina undi dap...

      Lu x tau politik...diam2 laa..

      Delete
    2. memang lembik pun, macam orang takder telor. kalau akulah dah lama istihar perang dah..

      Delete
  4. Macam sial budak budak ini...study pun belum habis lagi dah nak tunjuk lagak hero konon...bonggok tahap cipan semua tu...mesti siasat PDRM..dalang sebalik pelajar2 ini. Jika perlu ambillah tindakan yg wajar keatas pelajar2 ini agar menjadi contoh kpd pelajar yg lain..

    ReplyDelete
  5. Tangkap dreber bus yang bawa budak ni. Tanya sapa yang bayar. Maka jumpa lah musibatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAK SELESAI PROBLEM ,,,TANGKAP NUAR , GUAN ENG , TERASE KOK TONY PUA DLL KUNCI
      NI BUDAK2 IKAN BILIS ,,,HOI JGN ANGGAP DAH MSUK U PANDAI ,,,,NO WAY YG PANDAI2 SEKARANG TAKMAU KE U , 30/20 TAHUN DULU LULU U KEJA OK NOT NOW ,,,,U ARE NO WHERE ,,, YG KAU ORG SUPPORT CINA ADA COMPANY CINA NK EMPLOY U KEJE ????? SHITTTTTTTTTT

      Delete
    2. RAMLI BURGER NAK BUAT SOSEJ DIA MASUK LEMBU KELUAR JADI SOSEJ TETAPI BAPA BUDAK BUDAK INI MASUKKAN SOSEJ KE EMAK DIA KELUARLAH LEMBU LEMBU MACAM NI.

      Delete
  6. Saya menyokong penuh dgn pendapat najib sesumpah.....

    ReplyDelete
  7. Sebaik baiknya , Najib dan KUNCU KUNCU NYA harus letak jawatan.

    ReplyDelete
  8. Semua pemimpin Melayu/Bumiputra macam pukimak. UMNO=PAS=PKR=PENJUILAT TEGAR BURIT CINA.

    MAHASISWA BODOH=PENJILAT TEGAR ANWAR, taksub dengar orang memfitnah dan berbohong ...seronok tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jilat boleh , tp jgn sampai gadai maruah ....jilat diam2 dah ler...
      hihihi ...

      Delete
  9. SEluar dalam pun kerajaan yg belikan...piiiiiirraaaaaaahhhh

    ReplyDelete
  10. Saya juga setuju dengan komen NajibSesumpah - a real eye-opener.

    ReplyDelete
  11. Ini masalah nya kalau ketua pemuda umno lembikk....

    Bdak oxfort konon.... tp tahap intelek paras longkang....

    Kalau bdak oxford intelek sgnt dah lama dia jadi idola bdak2 univ ni....

    Nak kata tau agama bleh bimbing bdk2 univ ni pon kelaut.... ice buket challange bleh laa...

    Nak kata kp umno hebat pidato boleh hampiri golongan muda x npk pon dia pidato kalahkan pemuda dap atau pemuda pas....

    Yg npk dia kalahkan bdak kecik yg dia boleh makan jaa...

    Mana tak mahasiswa ni hilang arah dan punca.... x dak sapa dekati mereka2 ni...

    ReplyDelete
  12. pemuda umno wujud lagi ka? ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi tapi sarong telor saja

      Delete
  13. Sempaoi la... Ucapan DS Zahid Hamidi semalam 5/9/2014 Di City Bayview Hotel Penang. Dia bantai press kaw-kaw punya... Dia suruh press tulis apa dia nak kata.. ramai press tergamammm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap boleh cakap konon bagus2 jer zahid tu. masa kempen naib presiden umno, macam2 janji. yang ketara, nak tubuh institut perkaderan umno. dah sampai umno bersidang tahunan, mana institutnya. dapat undi tertinggi sebab hulur kat perwakilan. hishammuddin pun sama. mukhriz memang tak bagi pada perwakilan yang datang kempen dia.

      mnajib cuma sebut transformasi umno. hakikatnya transformasi tidak cukup untuk merawat umno. umno memerlukan revolusi atau reformasi. yang boleh diharap merevolusikan umno boleh kita nampak dari corak kempen mereka itu. kalau yang kuat menghulur, apalah nak diharap. tak payah soal banyak, mana dapat duit banyak tu pun takkan boleh jawab.

      Delete
  14. mcm mana budak2 ni boleh terlepas masuk...?? Ramai pulak tu..??

    ReplyDelete
  15. Sepatutnya masalah mahasewel tak wujud kerana Pemuda UMNO patut main peranan. Tapi peranan Pemuda UMNO ialah mengumpul duit dan projek. Di tambah pulak dengan PM lembik Mat Durian Singapore,inilah hasilnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pemuda umno pun asyik cerita projek aja. ketua pemuda bahagian memang sentiasa menadah tangan memanjang. yang di bawahnya sibuk ke sana sini mencari projek. mana ada masa nak berjuang. masing-masing perasan bagus sangat sebagai pemuda umno.

      Delete
  16. Mintak la bantuan tun m sementara tun masih hidup. Umno wajib d pulihkan dgn segera. Bersikap liberal pd semua kaum ada tempatnya. Melayu wajib bersatu x kira apa parti melayu sekalipun. Yg baik datang dr Allah. KEPADA ALLAH KITA BERSERAH.....

    ReplyDelete
  17. Najib will be remembered as the PM who lacks the guts to take action against those who hina agama, bangsa dan institusi raja.

    ReplyDelete
  18. Najib mmg pemimpin yg lemah segala2nya....jd pm lemah jd menteri kewangan lemah...jd syami lemah takut tegur bini....tk pki tudung lg...menonjol2 terjojol semua...nk lwn madei ketaq2 lutut ....jg ekonomi lemah...jg sabah lemah.....jg anak tiri pun lemah.....kes altantuya terlps pandang....takut dgn negara kecik seperti singapura....dll semua nya lemah longlai

    ReplyDelete