Thursday, July 14, 2011

Cincin berlian vs OmegaLu orang jangan terpengaruh dengan cerita yang tak munasabah pasal cincin yang berharga berjuta ringgit yang kononnya isteri Perdana Menteri beli dari luar negara.

Lu gila ke bhai beli cincin harga berjuta ringgit nak hantar melalui courier? Lu ingat beli spender yang harga 3 helai 10 ringgit ke nak hantar dengan courier. Kalau cincin tu hilang tengah jalan sapa nak jawab? Lu orang nak jawab atau Pak Maun nak jawab?

Agak-agak lu orang berat sangat ke cincin tu sampai nak kena hantar dengan courier? Tak boleh ke kalau isteri Perdana Menteri beli dan terus pakai cincin tu. Apsal sampai nak kena hantar cincin tu dengan courier? Bukan dia nak kena naik bas atau kereta ke luar negara tu..laki dia ada jet peribadi dan tak ada sebab kenapa cincin tu mesti dihantar dengan courier. Kalau nak kencing pun agak-agaklah bhai.

Sebenarnya gua tak minat dengan cerita karut marut ni..Lagipun gua dah biasa dengar fitnah puak-puak sebelah sana tu. Ada gua heran? Gua lebih minat dengan cerita jam Omega yang dikatakan ada tapi sampai hari ni bayang pun tak nampak.

Kalau lu rasa gua akan teruja dengan cerita cincin ni lu silap banyak..Gua tetap mau tengok itu Omega..Lain cerita gua tak minat. Selagi gua tak nampak itu Omega apa barang lu cerita pun gua tetap tak percaya. Rakyat PAS tolonglah tunjukkan gua macam mana rupa Omega tu?

Cerita orang mati pun lu orang boleh buat takkan setakat Omega lu tak boleh nak cari..Dekat Petaling Street pun banyak bhai..lu beli satu lepas tu tunjuk sama gua..itupun kalau gua nak percaya.

Tak payah nak ubah minda orang Malaysia dengan buat cerita cincin ni..Rakyat Malaysia tetap mahu tengok itu Omega. Cerita karut marut macam ni lu orang cerita sama rakyat PAS. Dia orang memang akan sokong yang karut marut. Banyak sangat tengok wayang kulit bhai itu pasal lah..

Blogger MIM ada buat research..Lu orang boleh baca dekat sana..Research pasal cincin le bukan pasal Omega. Itu Omega Kak Wan sorang je tahu..kah kah kah...'Ada...ada..errr..ada dalam simpanan saya' Pehal lu gagap Kak Wan..?

2 comments:

  1. Apa pasal tak mau cerita pasal itu cincin takut benar ke...... kah kah kah
    Gas pemedih mata tembak arah hospital pun mahu tipu kah? Skrg MCA sial cakap mahu selidik pulak. Ini semua tipu UMNO/BN sial haram jadah. Parti mahu masuk kubur pun mahu tipu......kah kah kah.

    ReplyDelete
  2. Hantar ngan courier bab nak declare kat kastam. Bila dah ada clearance custom dan tak kena bayar cukai, lain kali kalau terdesak nak pakai wang bila dah tak jadi FLOM besok boleh jual untuk bayar defence lawyer kerana banyak kesalahan kepada rakyat Malaysia.

    ReplyDelete