Sunday, April 4, 2010

Hulu Selangor :Tulis nama atas batu

Satu rangkap lirik lagu Allahyarham Sudirman Haji Arshad berbunyi ‘ kalau pergi Kuala Kubu …tulis nama atas batu ‘. Sambungan lirik lagu Joget Kenangan Manis itu ialah ‘ Saban hari ku menanti waktu… pulang segera kepada ku ’. (agendadaily punya idea ni)

Mesti kembang kuncup hidung Palanivel kalau orang orang Hulu Selangor nyanyikan lagu tu untuk dia...Tapi dengar dengar dari kawan di Hulu Selangor nama tu dah boleh tutup buku..Kalau benarpun calon MIC menjadi taruhan BN di Hulu Selangor dikhabarkan muka baru yang akan menggantikan Palanivel.

Amacam geng...kena kerja keras lah nampaknya kalau perkara ni terjadi..tak macam kerja di Bagan Pinang..amat mudah..Di Bagan Pinang..pengundi nakkan Tan Sri Isa jadi bila Tan Sri Isa jadi calon...sebelah kaki BN dah menang..

Apapun..sama ada kau orang suka atau tidak...kita kena tulis nama Barisan Nasional sebagai pemenang di Hulu Selangor. Kesetiaan kita akan diuji jika apa yang diharapkan pada hari penamaan calon itu tidak menjadi kenyataan..

Jangan calon macam Permatang Pasir dan Kuala Terengganu yang BN hantar untuk Hulu Selangor ni sudah...Sah melingkup geng..Tapi aku percaya Presiden kita sekarang ni tau apa yang terbaik untuk BN..Kalau dah jodoh tak ke mana.....Kita kena pastikan BN menang di Hulu Selangor..tak kisah siapa calon..

2 comments:

  1. Yes.Janji menang.Syarat kecil jgn kuda lama. Semangat BN jgn lupa.Kita boleh berperang soal calon tapi when the pengumuman dibuat oleh Najib semua kena patuh dan gencatan senjata diistihar. Mana2 blog yg pro tapi masih degil bermakna tiada semangat setiakawan.

    Matlamat kita, nak tengok PR menonggeng kuyup.Kepuasan kita,1 Malaysia diterima pengundi dan rakyat. Hala tuju kita,kearah majoriti 2/3 di parlimen.Jaminan kita
    INSYA'ALLAH. Negara membangun bersama BN.

    ReplyDelete
  2. Betul tamingsari yg penting BN menang di Hulu Selangor. Sebagai pejuang dan tentera kita kena akur dengan keputusan Panglima Perang kita.

    ReplyDelete