Thursday, August 30, 2012

Nak papan tanda atau hadiah?


ESOK kita akan merayakan sambutan hari kemerdekaan kali ke 55. Bermula dengan perarakan di Dataran Merdeka seawal jam 7 pagi petangnya membawa ke malam sambutan diteruskan di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Biarpun pelbagai pandangan dan kecaman yang diterima oleh kerajaan kerana slogan JANJI DITEPATI kita angkat topi pada kerajaan kerana tidak tunduk kepada desakan yang dibuat oleh Pakatan. Persetankan sahaja dengan apa yang mereka lontarkan. Anak jantan!!

Berbalik kepada sambutan kemerdekaan kali ini, di Ulu Kelang Selangor Pakatan sudah pun menaikkan papan tanda untuk menyambut hari kemerdekaan dengan slogan mereka sendiri. Jebat sedikit pun tidak pernah kagum dengan papan tanda tersebut kerana kita sudah muak dengan kebolehan kerajaan Pakatan yang sekadar heboh dengan papan tanda dan janji. 

Bertahun memerintah di Ulu Kelang, tiada sebarang pembaharuan atau kemajuan yang Pakatan terjemahkan. Kalau ada pun sekadar menaikkan papan tanda ' ZON BERSIH' yang tak berapa nak bersih. Papan tanda lagi? Itulah kemampuan yang Pakatan ada MEMBANGUN BERSAMA PAPAN TANDA.

31 Ogos bermula jam 8 malam hingga lewat tengah malam jom ramai-ramai kita membanjiri Stadium Nasional Bukit Jalil untuk acara yang penuh gilang gemilang. Selain untuk mencatat rekod dunia dengan himpunan pengamal twitter teramai kita akan berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah cabutan bertuah. Hadiahnya seperti di dalam gambar ini.


Kalau sesiapa nak dapatkan hadiah ini jom ramai-ramai ke stadium, kalau rasa-rasa nakkan papan tanda, pergi sambut merdeka dengan kerajaan PAPAN TANDA. 

Budak-budak Pakatan yang tak berapa nak malu, jomlah sertai kami di Stadium Nasional Bukit Jalil..Kita cukup gentleman tak ada nak sisihkan sesiapa...Moh kita!!!

No comments:

Post a Comment