Wednesday, August 17, 2011

Takkan Melayu hilang di dunia? Malaysia pun belum tentuMasa gua tulis cerita ni gua sedang tengok Buletin Semasa TV3. Hebat betul anak-anak Melayu a.k.a anak-anak Islam di Malaysia bila sudah pandai menyanyikan lagu-lagu memuji kebesaran Nabi Isa sambil menunjukkan tanda dan simbol salib.

Salah siapa benda ni jadi? Gua tak mahu selindung-selindung lagi. Semuanya salah pemimpin. Baik dari pimpinan kerajaan mahupun pimpinan Pakatan. Lu orang sibuk politik, sibuk nak jaga undi, Islam nak hancur pun lu senyap macam bangkai.

Mana Tok Tok Guru dalam PAS? Harap serban je lah tinggi melangit lu orang. Alim sangat lah lu orang? Perjuangkan Islam lu kata? Berapa ramai yang dah murtad dan lu orang sibuk junjung serban tinggi lu orang ke hulu ke hilir kata pada rakyat lu orang alim..alim taik lah...Tok Guru kepala abah kau.

UMNO PAS bertekak siang malam. Kalau boleh bayang UMNO pun PAS tak mau tengok. Tapi bila DAPigs menjerit sikit pasal kedaulatan agama dan kebebasan beragama dalama Malaysia, habis berterabur serban lu orang.  Alim sangatlah lu orang. Tak usah mimpi lah lu orang pasal nak berjuang macam Nabi Muhammad yang sanggup bermatian mengembangkan Islam.

Hari ni ibupejabat DAPigs Pulau Pinang terbakar. PAS tak mau ke jadi jurucakap bagi pihak DAPigs? Dekat Pulau Pinang apa yang PAS boleh buat? DAPigs pun tak mau pandang PAS dekat Penang. Semua DAPigs boleh control PAS langsung takde harga di Penang.

Kalau di kawasan yang ramai Melayu dan DAPigs tak boleh nak bersuara sangat, PAS jadi tukang cakap bagi pihak DAPigs. Lu orang tengok je dalam kes serbu gereja, PAS pulak yang beria-ia. Ada pulak pimpinan PAS yang cakap UMNO sebagai dalang. Bodoh bertingkat-tingkat.

DAPigs sedap duduk nampak. Lu jangan fikir semua ini Malacai gila kuasa macam lu punya kawan dalam PAS.

1 comment:

  1. Wa percaya, satu hari nanti Pas akan sua pungkor pula bagi dekat Dap balun.

    ReplyDelete