Tuesday, January 25, 2011

Tenang: Cikgu Mala akan kena mandi?
Fuhh ramai betul orang yang menyambut kehadiran Cikgu Mala tak kenang budi....Sampai sesak teruk jalan di Tenang setiap kali Cikgu Mala hadir. Kalau tengok gambar di atas puak-puak PAS akan kata tak kurang dari 1000 orang yang hadir sambut Cikgu Mala tak kenang budi..Puak PAS memang lembab sikit bab kira mengira ni pasal tu bila Nuar Berahim cakap nak tawan Putrajaya pada 16 Sept dia orang lupa nak tanya tahun bila? Lembab kau kan....

Soalan kedua...yang mana satu calon PAS sebenarnya?Cikgu Mala tak kenang budi atau lelaki berbaju ungu tu?Ke mana sahaja Cikgu Mala tak kenang budi pergi si baju ungu ni siap siaga membontoti langkah Cikgu Mala tak kenang budi. Suami Cikgu Mala ni tak bekerja ke?Anak di rumah siapa yang jaga?

Ingatkan PAS zuhud dalam perjuangan seperti kata sahabat blogger Media Permatang Pauh..tapi lihat saja kereta yang Cikgu Mala tak kenang budi naik semasa berkempen..Hebat dan mewah..Kalau pemimpin UMNO naik kereta macam ni puak-puak pencacai perut hijau akan kata korupsi dan macam-macam lagi..

Hujan lebat di Tenang berterusan sehingga ke hari ini. Tanda Cikgu Mala tak kenang budi akan kena mandi di Tenang.

Kalau ikut gambar di atas dengan kehadiran ramai kanak-kanak, Cikgu Mala tak kenang budi boleh buka tadika asuhan kanak-kanak dan lelaki yang berbaju ungu tu Cikgu Mala tak kenang budi boleh lantik sebagai pengetua.

Murung saja muka mereka dalam gambar ni..Jawatan guru dah dilepaskan..lepas ni nak buat apa? Buat bodoh je lah Mala....Boleh mohon jawatan di KFC kot....Apa ada kena mengena Mala dengan KFC..Itu kena tanya sahabat blogger Gelombang Rakyat dan sahabat blogger GAP..Mereka tahu membezakan mana ayam kampung dan mana ayam bandar..Mala akan jadi Malang pada 31 Januari ni..

2 comments:

  1. orang tak bersyukur pasti akan jatuh tersungkur..

    ReplyDelete
  2. Gambar atas skali tu, ramai betul pelakon kanak2.

    ReplyDelete