Wednesday, May 8, 2013

Siapakah lelaki ini? Siapa kenal tolong jelaskan!!

b_p25Harmandar

Secara jujurnya Jebat katakan yang Jebat tidak kenal siapa lelaki di dalam gambar ini. Beliau bukanlah nama besar di dalam arena politik tanahair.

Tetapi setelah membaca sebuah blog yang mendakwa lelaki ini sebagai perancang kepada perjalanan politik DAPigs, Jebat tertarik untuk mengetahui kebolehan lelaki ini kerana jika benarlah beliau bertindak sebagai perancang kepada percaturan propaganda politik DAPigs tentulah boss boss di dalam DAPigs mengakui akan kehebatan lelaki ini kerana jelas DAPigs telah berjaya menarik sokongan besar pengundi Cina untuk memangkah roket.

Soalnya adakah lelaki ini merencana propaganda politik dengan cara yang benar-benar sahih dan beretika atau sekadar menabur fitnah? 

'He should be investigated by the MACC and police for all the hate SMS messages that’s going around. Is he responsible for the picture showing a mock altar of the PM with joss sticks?  He should be checked.'

Kenyataan di atas Jebat cedok daripada blog Stop The Lies yang jelas menggambarkan bahawa sesungguhnya tindakan tegas harus di ambil terhadap lelaki ini jika benarlah dakwaan blogger Stop The Lies.

Untuk cerita selanjutnya berkenaan lelaki ini BACA DI SINI

9 comments:

 1. Buang masa je. Polis tak akan buat tindakkan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. kalau org melayu yg buat....esok pagi, sebelum ayam bangun berkokok, polis dah siap tercegat depan pintu rumah....UTK dah ada atas bumbung rumah....pukul 7 pagi, hakim tengah gosok gigi, pesalah dah ada dlm mahkamah....pukul 12 hakim jatuh hukum....pukul 3 ptg, pesalah dah di humban dlm penjara......kes settled....TAPI sebab mamat ni bukan melayu, munkin tahun depan kot, polis nak buka kertas siasatan.....hmmmmmm...

   Delete
 2. Apa lagi ambil tindakan sendiri la...

  ReplyDelete
 3. Sedih...

  Blogger melayu papagomo, milosuam, jason king semua dah kena heret ke balai atas tuduhan hasutan. Utusan melayu pulak dah kena fitnah oleh rasis cina kerana bertanya apa lagi cina mau?.

  Bila nak tangkap non-malay yg keluarkan hasutan ni. Dah lama menunggu tindakan oleh polis.

  Kalau tak ambil tindakan cepat mmg benarlah tuduhan rasis2 pkr dan dap yg polis tak buat keje.

  Rasa hormat kpd pihak berkuasa semakin terhakis ni harap pdrm ambil perhatian segera. Jgn hampakan harapan rakyat yg cintakan keamanan.

  ReplyDelete
 4. GOV shall take action consistently and not only targeting the weaker group.. we know gov will be facing a lot of trouble when dealing with the other side eg numbers of lawyers etc. but the gov shall be seen to act fairly... KDN, bangun...

  Sicken with current scenario, balik2 Melayu yg kena...

  We love PEACE and we demand a FAIR treatment. Allah selamatkan tanahairku yg hampir tergadai, Malaysia!!!

  ReplyDelete
 5. Mereka nie tahu serba serbi tentang akta..itu sebab mereka berani..ermmm entahla mudah terhasutla rakyat malaysia nie...

  ReplyDelete
 6. sesiapa yang ada maklumat asal tu get his/her friend to do police report. No police report means nothing.

  ReplyDelete
 7. SEMUA CAWANGAN DAN BAHAGIAN UMNO/BN SELURUH NEGARA WAJIB ADAKAN AKTIVITI PENDAFTARAN PENGUNDI BARU DENGAN AKTIF SELAMA 5 TAHUN NI..

  DAN PASTIKAN PENGUNDI BARU INI DIAJAR BAHAWA UNDI MEREKA AMAT PENTING UNTUK MENJAHANAMKAN AGENDA KOMUNIS SEPET MENGUASAI NEGARA MELALUI AGENDA PERKAUMAN DAN RUSUHAN JALANAN !!!

  gen2felda

  ReplyDelete