Wednesday, May 27, 2009

Segalanya tiba tiba dan ghaibTUAN PUNYA MAJLIS KEDAUNG YANG TIBA TIBA GHAIB..MACAM TOK GURU JE YANG SEBELAH TU..PATUTLAH GHAIB..


Malaysia yang kaya raya dengan pelbagai jenis makanan tiba tiba ada orang yang nak bermogok lapar? Ada beberapa kemungkinan perkara ini terjadi antaranya, orang itu tidak mampu untuk membeli makanan, mengalami sakit kronik yang menyebabkannya tidak boleh makan, dah bosan makan atau yang paling teruk sekali orang yang bermogok lapar itu sudah tidak waras??

Di Perak macam macam ragam yang ada sekarang ini. Yang tiba tiba gila berbaring tengah jalan, yang tiba tiba suka menjadi penanam pokok yang berjaya, yang bermesyuarat bawah pokok dan yang terbaru tiba tiba rasa nak menahan selera makan dengan mogok lapar. Banyak yang tiba tiba sekarang ini berlaku di Perak, yang tiba tiba nak mogok lapar tiba tiba naik lori polis. Yang tuan punya majlis nak ajak orang bermogok lapar, tiba tiba menghilangkan diri. Orang kata tak elok tinggalkan majlis tapi nampaknya dalam hal ini, tuan punya majlis yang tinggalkan majlis. Tak cukup tanah lari agaknya. Bukan setakat tuan punya majlis tapi dengan tuan penasihat 25 percent pun ghaib entah ke mana. Yang tinggal cuma anak anak ikan bilis terkial kial dihumban dalam lori.

Patut ke tuan punya majlis buat macam ini?? Kalau aku jadi tetamu dalam majlis macam ini sampai ke lubang cacing aku cari tuan punya majlis. Jemput beria-ia tiba tiba kena cekup dia entah ke mana. Macam ini ke boss?? Eh, siapa yang boss?? Tuan punya majlis ke atau tuan penasihat 25 percent boss?? Yang pasti dua dua tiba tiba ghaib dalam majlis.

1 comment:

  1. Itulah boss yg tak boleh diharap memimpin ikan2 bilis.Pun masih nak diagong2kan bos yang buta tuli dan bengong tu.

    ReplyDelete